Tapetul, o decorațiune interioară minune, folosită cu mare succes în decorarea spațiilor moderne. Cum îți poate schimba casa și viața?

Avatar

Unul dintre cele mai utilizate obiecte de design interior este, încă din cele mai vechi timpuri, tapetul decorativ. Una dintre țările europene care au introdus și adoptat pentru prima dată tapetul în decorațiunile interioare este Germania, în secolul al XIII-lea. Acesta a fost folosit cu succes pentru montarea pe materiale de diferite tipuri, datorită numeroaselor avantaje pe care le, printre care rezistența pe termen lung, schimbarea vizibilă a încăperii din punct de vedere optic și vizual (datorită numeroaselor variante de tapet), precum și întreținerea foarte ușoară și convenabilă.

Forme, dimensiuni, culori și pattern-uri diferite, în colecții de tapet inedite

Schimbarea constantă a trend-urilor în design-ul interior a fost urmărită îndeaproape și înțeleasă de producătorii de tapet din întreaga lume, care și-au adaptat colecțiile la solicitările actuale. Avem, astfel, posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte largă de colecții de tapet, de la modele geometrice, florale, excentrice, exotice și până la modele simpliste, uni-uri și paneluri decorative în nuanțe și variante pentru toate gusturile.

Indiferent de preferințe, în mod cert vom găsi un tapet pentru toate gusturile, însă foarte important în alegerea modelului potrivit este să ținem cont de locul unde ne dorim să îl montăm. Mai precis, anumite modele de tapet pot fi sau nu recomandate unui anumit spațiu, în funcție de mărimea acestuia și, desigur, pattern-ul și culorile tapetului. Nu în ultimul rând, și celelalte obiecte de decor pe care le avem într-o încăpere ne vor ghida în alegerea tapetului potrivit.

Aplicarea și curățarea tapetului este ușoară și rapidă

Tapetul decorativ se poate aplica cu mare ușurință de către persoanele specializate, fiind recomandată montarea de către persoane cu experiență în montaj, pentru un rezultat care să respecte criteriul repetitivității și, desigur, modelul propriu-zis. Tapetul poate fi montat fără a fi necesare mutări masive prin casă, de exemplu, cum se întâmplă atunci când zugrăvim. Pereții decorați cu tapet sunt vizibil îndreptați, iar defectele, cum sunt crăpăturile sau petele sunt mascate corespunzător și devin invizibile. Întreținerea tapetului se face foarte ușor, întrucât poate fi curățat cu o lavetă umedă sau cu o lavetă îmbibată în apă și săpun.

Protejat și montat corespunzător, tapetul are o durată de viață de circa 20 de ani, iar producătorii garantează că aspectul și culoarea nu vor fi alterate prin întreținerea corespunzătoare și neexpunerea pe un perete cu lumini puternice sau pe un perete aflat în bătaia directă a soarelui. Totuși, dacă din rațiuni de trend-uri în design interior decidem, la un moment dat, că ne dorim un alt model de tapet, cel vechi se poate înlătura cu ușurință, iar pereții rămân perfecți pentru montarea unui nou tapet.

Nu în ultimul rând, impactul vizual pe care îl oferă tapetului unui spațiu unde este montat este foarte important, întrucât acesta schimbă de-a dreptul înfățișarea unei locuințe. La Axelen găsiți numeroase modele și colecții de tapet decorativ, iar ofertele sunt unele convenabile pentru toate bugetele pe care sunteți dispuși să le alocați.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu