Tapetul din fibra de sticla – unde si de ce sa-l folosim?

Axelen
Tapet fibra de sticla Vitrulan folosit pentru piscine

Decorarea si amenajarea unui spatiu, fie acesta privat sau destinat publicului, implica intotdeauna decizii, ce pot fi mai greu de luat: ce material veti folosi pentru tavan, pentru podea sau cu ce veti acoperi peretii. Noi am decis sa va ajutam in aceasta privinta si sa va oferim o solutie cu numeroase avantaje pentru acoperirea peretilor: tapetul din fibra de sticla.
In acest articol va prezentam ce este tapetul de fibra de sticla, de ce sa folositi acest tapet, precum si caracteristicile tapetului de fibra de sticla.

Ce este tapetul de fibra de sticla?

Tapetul din fibra de sticla este un material profesional de decorare a peretilor foarte rezistent si modern. Acest material este compus la propriu din sticla, mai bine-zis din fire foarte subtiri, obtinute prin topirea sticlei si care mai apoi sunt tesute pentru a se obtine rolele de tapet. Utilizarea tapetului de fibra de sticla reprezinta o varianta ce poate fi egalata cu greu de alte optiuni.

DE CE si UNDE poate fi utilizat tapetul de fibra de sticla?

Multitudinea de avantaje atat functionale cat si estetice, fac din tapetul din fibra de sticla alegerea perfecta pentru proiecte de birouri, spitale, clinici, gradinite, hoteluri, pensiuni, cladiri mai vechi, muzee, diverse spatii publice, aeroporturi, dar si pentru locuintele private (spatii rezidentiale).

Va prezentam mai jos cateva caracteristici ale acestui tip de tapet si utilizari concrete ale tapetului din fibra de sticla in spatii diverse.

1. Rezistenta deosebita la impact si la uzura in timp.
Tapetul de fibra de sticla de la Vitrulan este foarte rezistent la socuri, zgarieturi si diverse lovituri cauzate de fluxul intens de persoane si este perfect pentru holurile, laboratoarele si salile spitalelor, unde circula un numar mare de persoane.

Tapet fibra de sticla SYSTEXX Premium in holuri spitale si clinici

Tapet fibra de sticla folosit in holurile institutiilor medicale: spitale, clinici private, cabinete medicale.

Deasemenea, datorita atat rezistentei la lovituri cat si a aspectului deosebit de modern, acest tip de tapet este foarte potrivit si pentru decorarea holurile locuintelor particulare.

Tapet fibra de sticla SYSTEX Premium - holuri resedinte particulare

Tapet fibra de sticla foarte util si modern in holurile resedintelor particulare.

2. Perfect lavabil si foarte rezistent la utilizarea produselor de curatare cu agenti agresivi in compozitie.
Folosit impreuna cu vopselele recomandate de producator, tapetul de fibra de sticla de la Vitrulan formeaza “un sistem” care este lavabil si care permite spalarea peretilor cu produse de curatare puternice, fara a afecta aspectul estetic al peretelui. Astfel, dezinfectarea absolut necesara in cadrul spitalelor, si in special a salilor de operatii, poate fi efectuata fara probleme.

Tapet fibra de sticla Systex Confort in sali de operatii

Tapet fibra de sticla folosit in salile de operatii.

3. Consolideaza si ofera rezistenta peretilor.
Tapetul din fibra de sticla este perfect atat pentru peretii cu vechime, care incep sa prezinte crapaturi, cat si pentru peretii constructiilor noi, care inca se mai “aseaza”. Acesta acopera crapaturile din cladirile vechi, impiedica aparitia lor in cladirile noi si confera rezistenta peretilor.

4. Tapetul din fibra de sticla nu emite substante nocive, alergeni, substante provocatoare de cancer sau gaze toxice, nici chiar in cazul unui incendiu.
Astfel, tapetul de fibra de sticla Systexx – gama de varf de la producatorul german Vitrulan – este solutia potrivita atat pentru camera copilului, cat si in cazul amenajarii institutiilor de invatamant, precum gradinite sau scoli, unde trebuie respectate anumite cerinte sanitare.

Tapet fibra de sticla SYSTEXX Active in gradinite

Tapetul din fibra din sticla folosit in gradinite.

5. Permite peretilor sa respire si nu dezvolta mucegai, ciuperci sau microorganisme.
Inca un motiv pentru care ar trebui sa alegeti tapetul din fibra de sticla de la Vitrulan este pentru ca acesta permite peretilor sa respire. Este un tapet antimucegai si care nu permite dezvoltarea ciupercilor sau a altor microorganisme. Astfel, spatiul in care acest tapet este utilizat, nu va ameninta sanatatea persoanelor care il folosesc. Aceste proprietati specifice fac din tapetul din fibra de sticla cea mai buna alternativa pentru decorarea zonelor cu umiditate excesiva, cum sunt piscinele.

Tapet fibra de sticla Vitrulan folosit pentru piscine

Tapetul din fibra de sticla folosit pentru decorarea peretilor piscinelor.

6. Garantie de 30 de ani si revopsire de pana la 10 ori.
Aspectul tapetului din fibra de sticla nu se uzeaza in urma trecerii timpului, gama Systexx Premium + Systexx Active S38 avand o garantie de 30 de ani, iar peretii acoperiti cu acest tip de tapet pot fi revopsiti de pana la 10 ori, fara a-si pierde textura. Astfel, acest produs este potrivit pentru cladirile cu birouri, hoteluri, pensiuni.

Tapet fibra de sticla SYSTEXX Premium in hoteluri si pensiuni

Tapet fibra de sticla folosit pentru decorarea camerelor de hotel si pensiuni.

7. Aplicare foarte rapida – pana la 25 de metri patrati de tapet pe ora.
Aplicarea rapida a tapetului din fibra de sticla Systexx de la Vitrulan este un alt avantaj important al acestui tip de material. Aceasta procedura este facilitata de masina Aqua Quick, cu ajutorul careia puteti aplica pana la 25 de metri patrati de tapet pe ora. Asadar, fie ca renovati sau construiti o cladire de birouri, un hotel sau pensiune, fie sediul firmei sau chiar propria dumneavoastra casa, va veti putea bucura mult mai repede de aspectul nou al peretilor.

In concluzie, tapetul din fibra de sticla poate fi folosit pentru decorarea peretilor:

  • cladirilor de birouri
  • institutiilor medicale: spitale, clinici publice, clinici private,cabinete medicale, cabinete stomatologice etc.
  • spatiilor publice: aeroporturi, primarii, diverse alte institutii publice
  • institutiilor de invatamant: scoli publice, scoli private, gradinite publice, gradinite private, scoli speciale etc.
  • hotelurilor si pensiunilor
  • piscinelor, centrelor spa
  • salilor de conferinte, salilor de evenimente, salilor de nunti
  • resedintelor particulare (case sau apartamente)

Fiecare nou proiect sau spatiu ce necesita amenajare sau renovare are caracteristici distincte, respectiv acestea necesita solutii diferite. Tapetul din fibra de sticla Systexx de la Vitrulan are o oferta bogata, ce poate satisface cele mai diverse nevoi si cerinte de design sau de specificitati tehnice ale spatiilor.

Axelen
Axelen

Tapet dormitor modern

1 Comentariu

Lasa un comentariu