Tapetul decorativ ecologic, aliatul ideal în menținerea sănătății pe termen lung

Avatar

Domeniul designului interior este unul aflat într-o continuă expansiune, iar trendurile se schimbă frecvent, în general în funcție de modă, preferințe, culorile anului în curs, dar și (mai nou) în funcție de materialele din care obiectele de decor și cele de design interior sunt concepute. Tot mai mulți dintre noi suntem atenți la ce fel de materiale alegem atunci când ne decorăm sau redecorăm locuința, iar interesul față de mediu începe să câștige tot mai mult teren.

Din respect și interes față de mediul înconjurător, tot mai mulți furnizori de produse de design interior (și nu numai) sunt din ce în ce mai atenți la alegerea materialelor pe care le folosesc în prelucrarea produselor lor. Acesta este și cazul producătorului italian de tapet Jannelli&Volpi, care a realizat anul acesta în premieră o colecție de tapet realizată exclusiv din materiale biodegradabile.

Porumbul regenerat, materialul care stă la baza colecției Tierra, reprezintă o inovație în materie de materiale utilizate pentru materiale de construcții și decor.

Sănătatea pe primul loc

Dacă veți alege un model de tapet decorativ din această colecție, este important să știți faptul că porumbul reciclat nu va fi observat vizual în niciun fel. Culorile și texturile acestui tapet sunt unele moderne, inspirate din natură. Puteți alege un model cu frunze mari, în culori verde, crem, albastru robust sau ocru, accentuate de galben. Tapetul decorativ din colecția Tierra, din porumb reciclat 100%, este realizat pe suport de celuloză, fără conținut PVC. Toate modelele sunt imprimate cu cerneluri pe bază de apa, iar tapetul este realizat în conformitate cu reglementările europene privind emisiile în interior.

Alegerea unor obiecte de decor și de mobilier realizate din materiale reciclabile ne ajută în primul rând pe noi, cei care beneficiem de acestea, să ne păstrăm o stare de sănătate bună, să inspirăm un aer mai curat și, evident, alegerile noastre influențează și natura și mediul înconjurător pe termen lung. Cu ajutorul obiectelor reciclabile, contribuim la sănătatea noastră și a mediului înconjurător pe termen lung.

Dacă ești interesat să-ți montezi un astfel de tapet decorativ acasă, te invităm să vezi întreaga colecție pe site-ul Axelen.

Tapetul din colecția Tierra are o mare rezistență la abraziune, este certificat BS1-D0 în ceea ce privește clasa de ignifugare și are o rezistență mecanică la rupere. Prin urmare, este deosebit de potrivit pentru aplicarea în medii publice, proiecte contractuale și pentru uz rezidențial.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu