Noua generație de pardoseală rigidă și beneficiile ei

Avatar

Opțiunile de pardoseală de astăzi sunt atât de variate, încât consumatorului îi este dificil să aleagă din atâtea nume și tipuri de produse. Așadar, deseori cel mai ușor mod de a restrânge cercul, este prin analizarea beneficiilor pardoselilor versus necesarul locuinței și nevoile utilizatorului.

În ultima perioadă a crescut în popularitate pardoseala rigidă și din vinil, atât în ​​aplicații rezidențiale, cât și în aplicații comerciale. Dar care este semnificația acronimelor care însoțesc această categorie? LVT? SPC? Pornind de la nume și apoi privind diferențele dintre ele și avantajele fiecăreia, îți propunem o călătorie în această lume a pardoselilor rigide.

Pardoseala influențează foarte mult designul interior, așa că merită să planificați schimbarea începând cu acestea. De ce atâția oameni păstreaza pardoseala veche, deși nu se potrivește cu noua amenajare a camerei? De teama unei renovări care durează, costuri mari și dezordine. Însă acum, datorită plăcilor moderne din vinil și a substraturilor speciale, montarea pardoselii este foarte simplă și durează puțin timp.

Când spunem „pardoseală de vinil”, mulți oameni se gândesc imediat la pardoseala linoleum pe care a avut-o mama în bucătăria casei copilăriei lor sau la holurile din facultate unde îți petreceai zile în șir povestind despre viață?! Dacă la asta te gândești, ei bine, nu-i așa.

Asemănările dintre produsele grozave oferite astăzi în lumea pardoselilor din vinil și cele din trecut sunt minime, ambele fiind o variantă sintetică, făcută să arate ca un material natural, însă, cu toate acestea, pardoseala din vinil de astăzi este un produs robust, rezultat în urma multor cercetări tehnice, la care se face referire în mod obișnuit cu acronimul LVT, și provine de la Luxury Vinyl Tiles.

Pardoseala LVT din colecția Aroq de la Arbiton, a fost create ca o soluție unică de amenajare și reamenajare, datorită dimensiunii ei reduse de doar 2.5mm, se pretează chiar și acoperirii vechii pardoseli, fie ea din gresie, parchet sau piatră. Desigur, dacă există un rost de peste 1mm, în prealabil ar trebui realizată o umplere și nivelare.

Colecția oferă ca design atât partea de Wood, care reproduce frumusețea lemnului, cât și cea de Stone, care imită piatra, în diverse nuanțe de gri și bej.

Acest tip de pardoseală este impermeabilă, super rezistentă la trafic intens, permite încălzirea prin pardoseală și are rol fonoabsorbant.

Produsele LVT au o metodă de instalare flotantă, ceea ce înseamnă că se aplică deasupra podelei fără lipici sau bandă adezivă. Ea aderă prin contactul pe care îl face cu substratul și prin sistemul clic de îmbinare. Substratul preia ușoare iregularități ale sapei. Devine un proiect DIY foarte ușor pentru mulți și ar putea fi instalat în orice cameră a casei, dar este mai ideal pentru zonele mai mici, deoarece podelele s-ar putea mișca ușor dacă se află într-o cameră mare.

LVT-ul montat prin lipire se aplică pe podea cu adeziv specific sau bandă acrilică cu față dublă, recomandată pentru acest tip de pardoseală. Cheia pentru instalare începe cu o podea plană, uniformă, deoarece orice imperfecțiune ar putea să provoace daune în partea inferioară a pardoselii în timp sau creează îmbinare neuniformă între plăci.

Pardoseala LVT poate fi instalată oriunde în casă, dar poate fi mai durabilă pentru încăperile mai mari sau zone cu trafic mai mare, deoarece este atașată de podea. Acesta este, de asemenea, un beneficiu pentru orice încăperi cu rol de birou și cu trafic rulant, cum ar fi mobilierul pe roți sau cel cu scaune cu rotile.

Pardoseala din vinil este o alegere excelentă atunci când aveți nevoie de ceva durabil și cu întreținere redusă.

Din categoria pardoselilor rigide, face parte si pardoseala SPC (Stone Polimer Composite) sau HD Mineral Core, un mix inovativ de minerale din rocă naturală și polimeri moderni pe bază de particule de carbon pentru un maxim de performanță a pardoselii.

Conținutul mineral cu densitate mare oferă o durabilitate extremă pe care o confirm garanția oferită de până la 20 de ani.

Pardoseala HD MINERAL are un strat protector care mărește rezistența la zgârieturi a pardoselii. Datorită stratului de titan Nano, produsele din gamele Amaron și Liberal sunt cu 30% mai rezistente la zgârieturi decât alte produse principale cu clic disponibile pe piață. Și acest lucru, le stabilește încă o dată criteriul de referință și focus pentru a oferi cel mai inovator produs.

Pardoselile Arbiton au fost inspirate din natură și create pe baza celor mai noi tendințe din A.Design Studio. Într-o gamă largă de culori, stiluri și texture, modelele din aceste colecții imită în mod realist aspectul plăcilor din lemn de esență tare precum și piatra naturală. Textura unică precum cea a lemnului natural a fost aleasă dintre cele mai frumoase tipuri și soiuri din lume.

În plus, compoziţia minerală are o stabilitate dimensională foarte bună la variaţiile de temperatură, chiar şi în camerele cu ferestre mari unde se reflectă puternic căldura soarelui. Acest lucru garantează că pardoseala SPC Arbiton nu se va dilata și nu se va decolora, pardoseala va rămâne frumoasă pentru mulţi ani.

Clasa de trafic ridicată a acestor produse garantează rezistența îndelungată la punctele de impact si ciobire, la zgâriere și scaune cu roti, precum și la pătare sau scrum de țigară.

Datorită versatilităţii sale, pardoseala Arbiton este recomandată pentru interioare cu spaţiile deschise, mult căutate în această perioadă. Spaţiul comun bucătărie – living reprezintă inima casei tale, iar cu produsul HD mineral core, pardoseala va face ușoară conectarea vizuală și funcțională optimă a acestor spații.

O rezistență foarte scazută la transfer termic înseamnă o utilizare mai eficientă a sistemului de încălzire prin pardoseală. Datorită compoziției minerale de mare densitate, se va folosi mai puțin combustibil pentru încălzire şi astfel emisia carbon în atmosferă se va reduce până la 60%. Este o economie reală în bugetul familiei cu un impact pozitiv asupra mediului.

Pardoseala din vinil este cunoscută pentru capacitatea sa de a fi instalată aproape oriunde datorită proprietăților sale rezistente la apă, dar pardoseala SPC merge cu un pas mai departe oferind produse care sunt 100% impermeabile. Cei cu copii și animale de companie, nu vor mai trebui să își facă griji cu privire la umezeală sau lichide vărsate care vă pot strica scândurile sau le va umfla.

Este pardoseala SPC o alternativă bună la lemnul de esență tare?

Da! Proprietarii de case adoră în special faptul că puteți obține stiluri de lemn cu aspect cu adevărat autentice care în același timp sunt suficient de durabile pentru încăperile în care umezeala poate fi o problem sau pentru zonele cu trafic ridicat sau expunere la zgârieturi. Este așadar o modalitate perfectă de a obține un stil superb din lemn de esență tare în zonele cu umiditate ridicată.

Este pardoseala SPC o alternativă bună la piatra naturală?

Da! Plăcile din colecțiile Stone arată și se simt ca ardezia naturală sau travertinul, dar au unele avantaje – cum ar fi să nu se crape sub podele inegale, să nu aibă mortar murdar de întreținut și să se simtă mai cald și mai moale sub picioare (excelent pentru copii și animale de companie).

Desigur, pe cât de realiste, cochete și frumoase sunt stilurile de pardoseli rigide, nu există niciun motiv pentru a îți limita instalarea acestora doar în zonele aglomerate din living sau bucătărie. Te invităm să adopți stilul și longevitatea pardoselilor din camera de zi și în sufragerie, dormitor, camera copiilor sau birou.

Știm că îți va fi greu să alegi modelul preferat și suntem aici să te ajutăm în a lua cea mai bună decizie pentru proiectul tău. Contactează-ne!

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu