Mituri despre tapetul din fibră de sticlă. ADEVĂRAT sau FALS?

Avatar

În ciuda uimitoarelor beneficii pe care le oferă tapetul din fibră de sticlă, încă persistă câteva mituri referitoare la utilizarea sa. Haideți să le dezbatem și să aflăm adevărul!

 1. Tapetul din fibră de sticlă este scump – FALS

În realitate, în domeniul construcțiilor și al amenajărilor interioare, atât cei care performează cât și beneficiarii  încep să fie din ce în ce mai atenți la calitatea lucrărilor. Se pune tot mai mult accentul pe durata de viață a proiectelor, atât în sectorul privat cât și în cel public. Clienții devin din ce în ce mai conștienți de importanța unei investiții pe termen lung și așteaptă rezultate durabile și sigure, în detrimentul celor mai ieftine, dar cu rezistență îndoielnică.

tapet din fibra de sticla

Spre deosebire de un perete fără tapet sau de unul decorat cu tapet ce are strict rol decorativ,  tapetul – țesătură din fibră de sticlă are numeroase caracteristici, dintre care amintim:

 • Într-o clădire nouă, în care pereții ”lucrează”, țesătura din fibră de sticlă nu permite apariția crăpăturilor. În cazul celor deja existente, le estompează și previne apariția unora noi.
 • Crește rezistența pereților, fiind potrivit pentru zonele intens circulate. Peretele va arăta mult timp ca nou, nefiind necesare alte investiții în reparare.
 • Tapetul este ignifug, rezistent la frecare și curățare, inclusiv cu substanțe folosite în mediul sanitar.
 • Sunt disponibile modele care se aplică peste tencuiala finisată și elimină astfel costul cu gletul.
 • Multe modele au primul strat de vopsea deja aplicat, scăzând astfel costurile cu vopseaua.
 • Este lavabil si revopsibil, având o durată de viață de până la 20 de ani. Excepție fac  modelele din gama Systexx Premium, care au au o durabilitate și mai mare, având garanție timp de 30 de ani.

Bifând doar câteva caracteristici importante, este ușor de observat că un tapet din fibră de sticlă, chiar dacă inițial necesită o investiție puțin mai mare, în timp este în mod cert alegerea mai sigură, mai durabilă, care nu va genera alte costuri de întreținere sau reparație.

tapet fibra de sticla

 1. Tapetul din fibră de sticlă se montează greu – FALS

Un al doilea mit se referă la dificultatea aplicării acestui tip de tapet. Complet fals. Tapetul – țesătură din fibră de sticlă se aplică mai ușor decât tapetul decorativ!

Spre deosebire de tapetul decorativ, care nu poate fi montat înainte ca peretele să fie perfect neted, există modele de tapet din fibră de sticla care au chiar acest rol, de a acoperi neregularitățile din perete și a-i oferi un aspect perfect neted. Deci peretele nu are nevoie de o pregătire specială înainte de aplicarea tapetului – țesătură din fibră de sticlă.

Din punct de vedere al montării, există două categorii de tapet din fibră de sticlă: cel cu adezivul deja aplicat și cel care necesită adeziv.

 • În cazul în care adezivul este deja încorporat, aplicarea este extrem de rapidă și ușoară: se umezește bine dosul fâșiei de tapet și se lasă să acționeze între 10 și 20 minute (aplicarea pe tavan necesită un timp mai îndelungat de activare a adezivului).  Apoi tapetul este pregătit pentru aplicare.  Pentru spații publice, există posibilitatea utilizării mașinii Aqua Quick, ce  garantează aplicarea a 25 mp de tapet pe oră!
 • În cazul în care tapetul nu are adezivul deja aplicat pe dosul fâșiei, se procedează întocmai ca la un tapet obișnuit: se aplică adeziv pe perete, se lasă să acționeze 2 minute, după care se montează tapetul.

montare tapet fibra de sticla

 1. Tapetul din fibră de sticlă nu are rol decorativ – FALS

Tapetul din fibră de sticlă are diverse modele, în funcție de codul ales. Sunt disponibile de la țesături simple, la modele complexe, geometrice, cu dungi, brăduți, cercuri, șamd . Dupa vopsire, aceste modele se potențează, iar efectul decorativ este și mai spectaculos. Tapetul suportă până la 20 de cicluri de vopsire și  culoarea se poate schimba foarte ușor, fără să fie nevoie de alte pregătiri.

tapet decorativ din fibra de sticla

În gama Systexx Premium există și tapete create de celebrul arhitect Hadi Teherani, tapete care își păstrează toate celelalte calități tehnice, dar au în plus caracteristici estetice deosebite.

Există chiar și modele care pot fi personalizate prin imprimare cu logo-ul firmei, sau tapete care au un strat magnetic inclus și care transformă  un simplu perete într-un adevărat spațiu de prezentare.

model tapet din fibra de sticla

Sperăm ca am reuși să spulberăm câteva mituri despre aceste produse minunate și v-am convins că alegerea tapetului din fibră de sticlă reprezintă o decizie inteligentă și o investiție sigură.

Pentru orice întrebări sau curiozități,  puteți să ne scrieți pe adresa de email marketing@axelen.ro și noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp. 

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu