Missoni – un fashion icon face senzație în amenajările interioare

Axelen

„Made in Italy” e o declarație. Moda italiană este celebră în toată lumea prin rafinament și exigență: materiale de calitate, linii îndrăznețe, creativitate.

Missoni este una din cele mai mari case de modă italiene, fiind inclusă de revista Vogue în top 10 cei mai influenți designeri din lume. Fondată în 1953 în Milano ca un atelier de familie, a trecut proba timpului și s-a impus ca un nume de referință.

În materie de vestimentație, brandul este recunoscut pentru tricotajele fine cu imprimeuri abstracte și colorate, reinterpretate de la o colecție la alta. Dar Missoni s-a impus și în designul interior: linia Missoni Home, condusă de Angela Missoni, produce astăzi – între altele – mobilier, decorațiuni și tapet.

Universul Missoni

Ottavio și Rosita Missoni au început în 1953 ceea ce avea să devină una dintre emblemele modei italiene în lume.  Ei nu doar că au revitalizat conceptul de haine tricotate, care avea o aură perimată, ci l-au dus la rang de artă.

Vestimentația ca formă de exprimare artistică este una din piesele de bază ale brandului Missoni. Culorile vibrante sunt exploatate cu imaginație și curaj, în degrade-uri și contraste hipnotizante.

Printurile Missoni curg de la sine, au o prezență acaparantă și îndrăzneață: zig-zag-uri, motive grecești, modele geometrice, simboluri vegetale, tușe bine definite.

Încă din anii 60, tricotajele casei de modă au devenit un simbol al gustului. Deși piesele Missoni au ajuns repede în garderoba staturilor internaționale, brandul și-a păstrat rădăcinile italiene și esența tare. O solidă afacere de familie care a crescut organic și a diversificat în timp ramurile de activitate.

Dungile, liniile frânte și florile pastelate sunt printre cele mai pregnante teme Missoni.  

tapet Missoni - Axelen

Vorbim despre un brand care nu se sfiește deloc să creeze explozii de culoare și să spargă orice formă de monotonie.  Iar o astfel de abordare curajoasă este o gură de aer proaspăt în amenajările interioare.

Așa poate fi rezumată și colectia de tapet Missoni Home, născută prin întâlnirea istorică dintre Missoni și producatorul Jannelli & Volpi.

Tapetul Jannelli & Volpi, colecția Missoni

Janneli & Volpi are o tradiție de peste 50 de ani și este un nume sonor în producția de tapet high-end pentru spații rezidențiale și publice, grație standardelor înalte de calitate și stil. De-a lungul timpului, J&V a colaborat cu numeroase case de modă celebre, pentru colecții exclusiviste.

Rădăcinile italiene, pasiunea pentru lux și creativitate, atenția la detaliu au fost valorile comune care au propulsat colaborarea cu Missoni, una „predestinată”, după spusele lui Mauro Janelli, președintele Janneli & Volpi.

Simbolurile iconice și plăcerea Missoni de a se juca cu nuanțele, umbrele, degradé-urile și contrastele sunt transpuse pe materiale de înaltă calitate.

Tapetul Jannelli & Volpi, colecția Missoni

Eleganță contemporană atemporală – sunt cele 3 cuvinte care definesc din plin această colecție de tapet. Regăsim atât elemente naturale cu aer romantic (flori, frunze, apusuri de soare), cât și patternuri grafice – printre care și celebrele zig-zag-uri.

Dacă la capitolul stil suntem siguri că ești deja cel puțin intrigat, poate vrei să știi mai multe și despre partea practică a lucrurilor.

Modelele sunt foarte rezistente și superlavabile, fapt pentru care pot fi aplicate în orice încăpere a casei, dar se pretează excelent și în domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, săli de evenimente).

Tapetul este confecționat din spumă vinilică pe suport vlies (din fibre nețesute). Are o montare ușoară, fără goluri la aplicare și se îndepărtează simplu, în cazul unei reamenajări viitoare.

Colecția Missoni de la Janneli & Volpi este distribuită în România în exclusivitate de Axelen.

Colectia Missoni Home este foarte ofertantă – vezi numeroasele propuneri disponibile pe site-ul Axelen și inspiră-te pentru proiectele tale avangardiste de amenajare!

Anemones

Tapet panel Jannelli & Volpi colectia Missoni

Dreamland

Tapet panel Jannelli & Volpi colectia Missoni

Zig Zag Sfumato

Tapet panel Jannelli & Volpi colectia Missoni

 

Fireworks

Tapet Jannelli & Volpi colectia Missoni

Oriental Garden

Tapet Jannelli & Volpi colectia Missoni

Axelen
Axelen

Lasa un comentariu