Ladylike deco: Eijffinger si modelele de tapet cu identitati precise si rezonante aparte

Avatar

Articol preluat de pe Blogul www.adinanecula.ro

Exista oameni care isi traiesc intreaga viata in camere de hotel si care se simt “ca acasa” oriunde ar poposi si exista oameni aparent mai norocosi, care au la dispozitie locuinta visurilor, amenajata dupa propriile idei si preferinte, insa pe care nici dupa ani buni nu reusesc sa o perceapa drept “acasa”. Eijffinger se numara printre companiile specializate in tapet decorativ, care nu ofera doar modele de o frumusete rara, caracterizate printr-o finete absoluta a detaliilor, ci motive de reintoarcere acasa cu zambetul pe buze si cu liniste in suflet. Secretul: integrarea desavarsita cu spatiul si rezonanta deplina cu stilul de viata si personalitatea fiecaruia.

377210-377211

In urma cu cateva saptamani va povesteam despre cele mai noi colectii de tapet luxuriant regasite in portofoliul Axelen si despre revizuirea perceptiei asupra decoratiunilor murale in contextul unei estetici axate pe confort, siguranta si relaxare. Adica exact ceea ce lipseste din ecuatia unei case insufletite nu doar frumos aranjate si predate “la cheie”. Nu am nimic impotriva locuintelor cumparate de-a gata in virtutea lipsei de timp, imaginatie sau creativitate, insa asa cum imi explica la un moment dat o buna prietena arhitect, casele in care locuiesc oameni (nu papusi) tanjesc dupa atingere, caldura, emotie. Iar tapetul se numara in mod categoric printre elementele decorative care denota atat apropiere si familiaritate, cat si continuitate si intimitate. Nu intamplator, povestea Eijffinger, unul dintre cele mai bine cotate branduri internationale de wall deco, inceputa in anul 1875, continua sa fascineze si sa inspire dincolo de tendinte sau de obsesiile de moment.

 

377015

Rasfoind imensele cataloage Eijffinger, ordonate tematic in showroom-ul Axelen, mi-am dat seama ca nu este vorba doar despre design sau marketing inteligent adaptat cerintelor clientilor. Secretul longevitatii companiei olandeze fondata la Haga si dirijata cu mult aplomb de catre o femeie – Anna Eijffinger – cu o viziune de business unica, punctata de excentricitati transformate in virtuti ale epocii, consta in abilitatea uluitoare de a creea prin intermediul decoratiunilor murale “spatii in spatii”, fiecare dintre acestea cu identitati precise si privelisti extraordinare, ferite de “ochiul public”.  Colectiile Eijffinger surprind printr-o diversitate incredibila de texturi, culori, motive, grafisme si efecte optice care imprima tapetului o dinamica unica, diferita de la un spatiu la altul si influentata atat de suprafata, pozitionare si finisajul mobilierului, cat si gradul de luminozitate.

377208

Eijffinger este in egala masura terapeutul locuintelor moderne situate in mediul urban, cat si al celor cu aer boem din regiunile retrase, intelegand doleantele tuturor spatiilor locative si identificand cele mai bune solutii adaptate stilului de viata si preferintelor individuale. De la modelele clasice, elegante, austere sau pitoresti si pana la cele texturate care capteaza lumina si care innobileaza incaperile cu tavane inalte, in colectiile Eijffinger este aproape imposibil sa nu identificati cel putin o poveste care merita sa prinda viata si sa fie amprentata de experientele personale. Asta pentru ca tapetul Eijffinger nu este doar “de revista”, ci are marea calitate de a fi gandit pentru a se integra in mod armonios in case functionale, editate pana in cel mai mic detaliu si dominate de bun gust. Acele case care nu “striga” si care nu isi doresc cu orice pret sa fie admirate, care nu cad prada tentatiilor lucrurilor ostentative si perisabile si care stapanesc perfect arta unei “vieti bune” traite cu discretie si rabdare.

Nu m-as fi gandit vreodata ca niste modele de tapet ar putea avea un asemenea impact asupra viziunii de amenajare a propriului spatiu, insa de cele mai multe ori, lucrurile bune survin in mod cu totul neasteptat si neprogramat. Sub semnatura studioului de creatie Eijffinger stau modele care evolueaza in ritmul timpurilor si care par sa extraga esenta din fiecare capitol reprezentativ pentru un anumit tip de estetica. Preferatele mele: colectiile Stripes, Siroc si Reflect.

377071

377141

377200_A

377204_A

377207

Dungi verticale late si subtiri sau diagonale, dispuse in jocuri grafice, zig-zag-uri sau orizontale multicolore. Colectia Stripes imaginata de Eijffinger pune accentul pe acele imprimeuri care intotdeauna isi vor gasi locul in amenajarile interioare si care indiferent de tendinte, prezinta un grad ridicat de compatibilitate cu stilul si specificul incaperilor: design-uri abstracte cu reminiscente patchwork sau care redau layout-ul de tipar, dungi bretone in diverse palete cromatice de inspiratie nautica, dungi trasate naiv ca intr-o joaca de copii sau pictate aleator pe o suprafata neutra, dungi late ce creaza contraste subtile sau geometrii concentrate in scheme neutre (ocru, nisipiu, beige, alb) pentru un plus de sofisticare conferit spatiilor mici sau medii.

376003_A

376010_A

376013_A376043_A

Greu de ales? Ei bine, colectia Siroc complica si mai mult lucrurile. In sensul cel mai bun cu putinta, desigur. Chiar daca propunerile alcatuiesc un veritabil labirint al design-ului, acestea sunt extrem de bine coordonate si mai cu seama permisive. Stilul eclectic care domina colectia Siroc nu presupune defel un amalgam de modele dezirabile, inspirate de diverse culturi, ci o latura artistica excelent strunita, complexa si in acelasi timp sofisticata. Vorbim despre texturi ce redau suprafete textile, despre pattern-uri florale, motive etnice specifice continentului african, totul intr-o colectie vibranta, surprinzatoare si care adauga culoare traiului cotidian.

Last but not least, Reflect este o colectie care pur si simplu invita la reverie, fie ca este vorba despre un resort de lux pe situat pe o insula, fie despre o gradina paradisiaca in care paunii se lasa admirati in toata splendoarea odata cu ora magica ce precede apusul. Motivele de tapet luxuriant sunt menite a creea iluzii optice si efecte unice functie de modul in care suprafata capteaza si reflecta lumina: imprimeuri catifelate si reliefate, straluciri discrete in nuante subtile si stilizari de un farmec inegalabil.

378000-A

378003-378030

378006_A

378012-378004

Experienta Axelen nu se reduce la achizitii, ci la frumosul sublimat in detalii care promit sa faca diferenta. Nu doar astazi, ci pentru o viata. Este acea realitate nuantata pe care o percepi instinctual si care te pune de fiecare data intr-o alta oglinda. #ladylike

Sursa: http://www.adinanecula.ro/ladylike-deco-eijffinger-si-modelele-de-tapet-cu-identitati-precise-si-rezonante-aparte.html

 

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu