Inovație absolută în lumea tapetului: Colecția IGUSA, o revoluție pe pereți

Avatar

O nouă colecție de tapet complet natural, JV453 Igusa, proiectată de Jannelli & Volpi Creative Lab reprezintă pentru Jannelli & Volpi acoperirea viitorului.

De ce este tapetul Igusa un tapet inovator?

Colecția JV453 Igusa este creată exclusiv manual dintr-un material complet natural compus dintr-un tip de papură de origine japoneză, numită igusa, flexibilă, dar rezistentă, utilizată pentru covorașele tradiționale, tatami.

Adaptabilitatea acestui tapet la orice mediu, îl aduce pe piața internațională de ultimă generație, fiind conceput și pentru sectorul contractual.

Modelele și culorile intense, naturale reflectă modelele tradiționale japoneze și chiar peisajul din care vine acest produs (igusa). Tapetul se comportă ca o țesătură cu față dublă, ambele fețe sunt perfect finisate, acestea variază doar în predominanța cromatică, oferind două tapete într-unul.

JV453 Igusa are o puternică caracterizare estetică, de fapt – reprezintă o inovație absolută în lumea tapetului – are particularitatea de a fi față dublă. Conceput pentru a acoperi pereții, tavanele dar și pe podele sau chiar pentru a separa încăperile (atunci când este așezat în centrul camerei, profitând de aspectul particular al feței duble). Acest produs oferă o atmosferă caldă și naturală spațiilor, răspândind parfumul ierbii proaspăt tăiate.

Are mai multe proprietăți tehnice care îl fac un produs de ultimă generație pentru bunăstare și siguranță. În primul rând conformația plantei Igusa, al cărei interior este compus din structuri de fagure suprapuse, sute de celule mici pe o suprafață mare de natură spongioasă, o face capabilă să absoarbă dioxid de azot și formaldehidă, favorizând purificarea aerului.

Aceeași structură spongioasă permite nu numai să absoarbă excesul de umiditate, ci și, dacă este necesar, să elibereze ceea ce a depozitat, să mențină un grad constant de umiditate în cameră. Un tratament specific al paiului care compune materialul îl fac ignifug, cu un grad foarte ridicat de rezistență la flacără.

În plus, produsul are o mare rezistență la pete, este lavabil și este supus unui anumit proces de vopsire special, care garantează că tapetul nu va suferi modificări în timpul spălării cu apă.

Vezi video:

Variațiile de culoare și țesătura neregulată trebuie să fie îmbrățișate ca trăsături intrinseci ale acestui tapet, ca parte a valorii sale unice.

Este fabricată în Japonia, unde fiecare etapă a lanțului de aprovizionare este realizată manual: de la însămânțare la recoltare, de la uscare la vopsire, până la țeserea țesăturii sale cu metode tradiționale. În fabricarea tapetului Igusa se folosesc procese artizanale. Acest lucru asigură faptul că produsul emană perfect „frumusețea imperfecțiunii” inerentă culturii japoneze.

Crearea unui produs 100% natural, ecologic și dublu, care are cele mai avansate caracteristici tehnice, face din această colecție un produs natural exclusivist pe piață. Aproape că putem vorbi de „scăldat în pădure”, o imersiune în natură căutată și acasă pentru a readuce simțurile în atmosfera pădurii, obținând relaxare, bunăstare și efecte pozitive pentru sănătate.

Colecția vine în fâșii finisate și tivite, reversibile, de 3 m înălțime și 87 sau 95 cm lățime.

Vezi aici întreaga colecție.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu