Idei inovative pentru un decor de basm

Axelen

Amenajarea camerei copilului presupune un efort de stil, fiind o provocare chiar şi pentru cei mai creativi părinţi. Cu atat mai mare este provocarea, avand în vedere că dormitorul va găzdui un adult în formare, iar designul va trebuie să exprime atât personalitatea, cât şi stilul său de viaţă.

A trecut demult era clişeelor, când părinţii alegeau albastru pentru camera băiatului şi roz pentru camera fetiţei. Accente îndrăzneţe și modele sofisticate îşi pot găsi locul în camera copilului, lângă jucăriile preferate.

Camera copilului este locul perfect pentru a explora idei pline de imaginație, de la o estetică pastel clasică, până la modele florale realizate în tehnica acuarelei. Tapetul poate oferi o tuşă amuzantă sau chic şi în funcţie de alegerea acestuia, o pădure eterică sau un model floral retro, poate crea un spaţiu în care micuţii noştri să se refugieze.

Indiferent de stilul ales, sfatul specialistului în decoraţiuni interioare, Adela Pârvu, completează necesitatea tapetului pentru camera copilului: „Aş putea spune că tapetul este o soluţie caldă pentru camerele de copii pentru că induce senzaţia de protecţie, dar şi pentru că-l provoacă pe copil să-şi exerseze imaginaţia. Fie că are deja un model cu decorurile sau obiectele preferate de cel mic, fie că este mai abstract şi geometric şi pe suprafaţa lui cel mic îşi poate proiecta propriile visuri, tapetul oferă acea îmbrăcăminte de neuitat pentru o cameră, tapetul devine parte din copilăria celor mici.”

Iată mai jos şi câteva dintre soluţiile propuse de Axelen.

Zâna boemă

O cameră cu tapet cu fluturi va inspira întotdeauna o atmosferă primăvăratică, transformând camera copilului nu doar într-un loc de joacă, ci şi într-un spaţiu de studiu, personal. Aşa a fost şi în cazul micuţei Ioana de la emisiunea “Visuri la cheie”, pentru care specialistul în decoraţiuni Adela Pârvu a ales tapetul din colecția Euphoria.

102529-Mapping-A

v

Charlie and the chocolate factory

Nuanţele calde, portocaliul, galbenul sau verdele vor înveseli camera copilului şi energiza atmosfera, oferind un aspect plin de viaţă. Sugestia noastră este să recreaţi o interpretare proprie a celebrului Charlie and the chocolate factory, prin utilizarea unor combinaţii de culori în care să folosiţi şi cicolatiu. Vă propunem tapetul Rasch, din colecţia Villa Coppenrath, pe care îl puteţi regăsi în diverse modele şi nuanţe, de la cel cu aspect de plăci de lemn, peste care sunt suprapuse elemente marine sau cele cu dungi clasice care impresionează prin intensitatea culorilor.

296211

289718

Cu capul in nori

Pentru viitorii artişti, pasionaţi de arta scrisului sau a fotografiei, Axelen vă propune tapetul cu model de nori, care îi va purta pe cei mici pe tărâmul imaginaţiei şi al creaţiei. Puteţi opta pentru tapetul  Khroma din colecţia Kidzz, care va oferi armonie şi caldură în camera copilului dumneavoastră, sau tapetul Eijffinger din colecţia Masterpiece, o adevărată operă de artă în decorul camerei, cu un model care impresionează prin dimensiune şi prin detaliile rafinate.

KIZ201

358120

Regele junglei

Pentru micii exploratori, specialiştii noştri vă propun să creaţi o atmosferă cu tematica Jungle, care să îi încurajeze pe cei mici să descopere şi să iubească natura şi animalele. Cele trei paneluri care formeaza tema Jungle pot fi o alegere potrivită în acest caz.DGKIZ42Prinţesa modernă

Orice fetiţă îşi priveşte camera ca pe un castel, iar orice părinte ştie că o prinţesă trebuie să aibă un castel frumos colorat. Însă acest lucru nu presupune neapărat folosirea rozului clasic. Optaţi în schimb pentru modele geometrice sau flori viu colorate , demne de o prinţesă. Tapetul Eijffinger din colectia Grenada propune modele florale, surprinse în tehnica acuarelei, care va crea o oază de linişte în culori primăvăratice.

367010

Dacă planuiti să decoraţi camera copiilor, nu ezitaţi să ne contactaţi pentru sfaturi legate de produsele noastre. Vă stăm la dispoziţie cu o gamă larga de modele care pot fi folosite pentru o amenajare de poveste.

Pentru mai multe informaţii şi produse vizitaţi-ne site-ul: www.axelen.ro, şi de asemenea, vă aşteptăm şi la showroom-ul din Bucureşti sau cel din Cluj-Napoca.

 

Axelen
Axelen

Lasa un comentariu