Lumina schimbă tot. O suprafață vitrată mare, care lasă lumina naturală să pătrundă în locuință, este un mare avantaj. Cu atât mai mult în cazul apartamentelor, unde adesea orientarea, compartimentarea și suprafața utilă pot fi problematice.
Chiar și așa, uneori putem simți nevoia de unele ajustări ale suprafețelor din sticlă, dar fără prea mult deranj.
Cea mai simplă, ieftină și comodă soluție de a acoperi o suprafață din sticlă este sablarea cu folie electrostatică. Se montează ușor, fără adeziv.
Ai nevoie doar de un pulverizator cu apă și o racletă. Se poate repoziționa și îndepărta oricând, se adaptează oricărei suprafețe și curățarea e foarte simplă.
La finalul articolului am pregatit un scurt video care arată ușurința și rapiditatea cu care se montează acest tip de folie!
Blochează 95% dintre razele UV dăunătoare, însă nu obturează lumina, decat in proportie redusa si o filtrează într-un mod foarte subtil și plăcut.
De ce să montezi folie electrostatică?
- Pentru mai multă intimitate
Când ai o fereastră care dă în stradă sau spre blocul vecin și dorești să previi privirile indiscrete fără să întuneci camera, folia rezolvă fix această problemă. - … Și pentru siguranță
O cameră cu ferestre mari și bunuri de valoare la vedere este tentantă pentru hoți. Poți acoperi o parte din suprafața din sticlă pentru a bloca vederea. - Ca să modifici proporțiile spațiului
Controlând modul în care cade lumina în încăpere, poți crea efectul de spațiu mai amplu sau poți accentua o anumită zonă. - Când vrei să decorezi sau să transformi aspectul încăperii
Foliile se găsesc într-o varietate de modele și culori, așa că pot fi folosite cu multă creativitate pentru a oferi un aer nou, fără să cheltuiești prea mult. Cu câteva fâșii de folie poți personaliza surprinzător obiecte de mobilier sau dotări standard.
Cum și unde să folosești folia electrostatică în amenajările interioare?
Folia electrostatică este foarte versatilă și poate schimba radical stilul unei camere.
Iată câteva idei ca să o pui în valoare la adevăratul potențial:
1. În living
Într-o cameră de zi cu ferestre generoase poți sabla geamurile alternativ cu o folie în zig-zag-uri dinamice. Astfel păstrezi și panorama, dar controlezi și cantitatea de lumină.
2. Pe balcon
Ai balcon cu balustradă din sticlă; arată modern și aerisit, dar dacă vrei să îți bei dimineața cafeaua fără să fii privit, poți aplica o folie. Una simplă, fără model e de preferat, ca să păstrezi și unitatea fațadei exterioare.
3. Pe un perete despărțitor din sticlă
Dacă livingul e separat de bucătărie sau de hol printr-un perete de sticlă și îți dorești să-l separi din punct de vedere vizual, fă-o cu stil. Îți recomandăm un model dinamic.
4. Pe mobila din bucătărie
Unele modele de mobilier au în configurația din fabrică geamuri transparente. Dacă nu îți place să afișezi conținutul dulapurilor, le poți sabla cu folie. În funcție de stilul bucătăriei, poți alege un model geometric.
… însă sunt foarte nimerite și motivele florale sau de inspirație clasică.
5. Pe cabina de duș
Folia nu este afectată de umezeală, așa că o poți folosi și în baie ca să oburezi vederea în cabina de duș. Se poate aplica și pe cabinele cu cădiță, și pe pereții cabinelor cu scurgere în pardoseală.
Ce spui de această folie care imită cărămida din sticlă?
Sau de un model vegetal, cu lăstari de bambus, care să te trimită cu gândul departe, la vacanță atunci când faci duș?
6. Pe ușile din sticlă
Ușile din sticlă fac spațiul să pară mai mare, însă dezvăluie prea mult. Alege un model premium de folie care să acopere sticla și să se integreze în designul camerei.
Ți-am oferit doar câteva sugestii de utilizare a foliei electrostatice la decorarea sticlei din locuință, dar suntem siguri că ție ți-au venit deja și alte idei.
Multă inspirație!

Lasa un comentariu