Idei de design pentru decorarea suprafețelor de sticlă din locuințe

Axelen
folie electrostatica geam

Lumina schimbă tot. O suprafață vitrată mare, care lasă lumina naturală să pătrundă în locuință, este un mare avantaj. Cu atât mai mult în cazul apartamentelor, unde adesea orientarea, compartimentarea și suprafața utilă pot fi problematice.

Chiar și așa, uneori putem simți nevoia de unele ajustări ale suprafețelor din sticlă, dar fără prea mult deranj.

Cea mai simplă, ieftină și comodă soluție de a acoperi o suprafață din sticlă este sablarea cu folie electrostatică. Se montează ușor, fără adeziv.

Ai nevoie doar de un pulverizator cu apă și o racletă. Se poate repoziționa și îndepărta oricând, se adaptează oricărei suprafețe și curățarea e foarte simplă.

La finalul articolului am pregatit un scurt video care arată ușurința și rapiditatea cu care se montează acest tip de folie!

Blochează 95% dintre razele UV dăunătoare, însă nu obturează lumina, decat in proportie redusa si o filtrează într-un mod foarte subtil și plăcut.

axelen folie electrostatica

De ce să montezi folie electrostatică?

 • Pentru mai multă intimitate
  Când ai o fereastră care dă în stradă sau spre blocul vecin și dorești să previi privirile indiscrete fără să întuneci camera, folia rezolvă fix această problemă.
 • … Și pentru siguranță
  O cameră cu ferestre mari și bunuri de valoare la vedere este tentantă pentru hoți. Poți acoperi o parte din suprafața din sticlă pentru a bloca vederea.
 • Ca să modifici proporțiile spațiului
  Controlând modul în care cade lumina în încăpere, poți crea efectul de spațiu mai amplu sau poți accentua o anumită zonă.
 • Când vrei să decorezi sau să transformi aspectul încăperii
  Foliile se găsesc într-o varietate de modele și culori, așa că pot fi folosite cu multă creativitate pentru a oferi un aer nou, fără să cheltuiești prea mult. Cu câteva fâșii de folie poți personaliza surprinzător obiecte de mobilier sau dotări standard.

Cum și unde să folosești folia electrostatică în amenajările interioare?

Folia electrostatică este foarte versatilă și poate schimba radical stilul unei camere.
Iată câteva idei ca să o pui în valoare la adevăratul potențial:

1. În living

Într-o cameră de zi cu ferestre generoase poți sabla geamurile alternativ cu o folie în zig-zag-uri dinamice. Astfel păstrezi și panorama, dar controlezi și cantitatea de lumină.

axelen foile electrostatica living

2. Pe balcon

Ai balcon cu balustradă din sticlă; arată modern și aerisit, dar dacă vrei să îți bei dimineața cafeaua fără să fii privit, poți aplica o folie. Una simplă, fără model e de preferat, ca să păstrezi și unitatea fațadei exterioare.

axelen folie geam balcon

3. Pe un perete despărțitor din sticlă

Dacă livingul e separat de bucătărie sau de hol printr-un perete de sticlă și îți dorești să-l separi din punct de vedere vizual, fă-o cu stil. Îți recomandăm un model dinamic.

folie electrostatica geam

4. Pe mobila din bucătărie

Unele modele de mobilier au în configurația din fabrică geamuri transparente. Dacă nu îți place să afișezi conținutul dulapurilor, le poți sabla cu folie. În funcție de stilul bucătăriei, poți alege un model geometric.

folie mobila bucatarie axelen

… însă sunt foarte nimerite și motivele florale sau de inspirație clasică.


5. Pe cabina de duș

Folia nu este afectată de umezeală, așa că o poți folosi și în baie ca să oburezi vederea în cabina de duș. Se poate aplica și pe cabinele cu cădiță, și pe pereții cabinelor cu scurgere în pardoseală.

Ce spui de această folie care imită cărămida din sticlă?

Folie d-c-fix electrostatica pentru sticla model Cuburi de gheata
Sau de un model vegetal, cu lăstari de bambus, care să te trimită cu gândul departe, la vacanță atunci când faci duș?

Folie d-c-fix electrostatica pentru sticla model Bambusi

6. Pe ușile din sticlă

Ușile din sticlă fac spațiul să pară mai mare, însă dezvăluie prea mult. Alege un model premium de folie care să acopere sticla și să se integreze în designul camerei.

Folie d-c-fix electrostatica pentru sticla

Ți-am oferit doar câteva sugestii de utilizare a foliei electrostatice la decorarea sticlei din locuință, dar suntem siguri că ție ți-au venit deja și alte idei.

Multă inspirație!

Summary
Idei de design pentru decorarea suprafețelor de sticlă din locuințe
Article Name
Idei de design pentru decorarea suprafețelor de sticlă din locuințe
Description
Cea mai simplă, ieftină și comodă soluție de a acoperi o suprafață din sticlă este sablarea cu folie electrostatică. Se montează ușor, fără adeziv. Ai nevoie doar de un pulverizator cu apă și o racletă. Se poate repoziționa și îndepărta oricând, se adaptează oricărei suprafețe și curățarea e foarte simplă.
Axelen
Axelen

Lasa un comentariu