Idei. Cum poți îmbina stilul minimalist și tapetul

Avatar

Minimalismul apare ca o reacție la aglomerație și este ideal pentru locuințele mici sau apartamentele de bloc, unde spațiul este o problemă presantă. Îmbinat cu un model de tapet de la Axelen, casa ta va ieși, cu siguranță, în evidență! Stilul minimalist este elegant, simplu, ca o gură de aer proaspăt în contrast cu agitația din exterior. Însă, acest lucru nu înseamnă că este un stil fără personalitate. Iar tapetul este metoda ideală pentru a vă pune amprenta asupra locuinței dumneavoastră și pentru a obține acel contrast necesar amenajării minimaliste.

Unul dintre principiile minimaliste este accentul pe un anumit element decorativ. Acest element și doar el va reprezenta piesa de rezistență a încăperii, în contrast cu restul decorului simplu. De ce să nu fie un perete această piesă de rezistență?Pereții reprezintă structura de rezistență a unei locuințe, dar uneori puterea pe care o dețin ca element decorativ este subestimată. Însă cu tapetul de la Axelen acest lucru nu mai este valabil.

  1. Accente metalice

Stilul minimalist este caracterizat prin culori neutre. Sunt alese în general pentru pereți culori precum alb, gri, bej sau verde. Și puteți aplica această regulă, cu o excepție. Îndrăzniți să alegeți în sufrageria dumneavoastră un perete pe care să aplicați tapetul Axelen. Acesta va reprezenta piesa de rezistență a încăperii. Accentele metalice vor da o notă elegantă sufrageriei. Vă recomandăm să gândiți neconvențional cu aceste trei modele disponibile la Axelen:

Tapet de stoc colectia Romantic 2019. Il gasiti pe site aici.

Tapet Eijffinger colectia Siroc. Il gasiti pe site aici.

  1. O pată de culoare

Un perete cu un tapet într-o culoare îndrăzneață are mai mult impact într-o încăpere unde restul elementelor sunt monocrome. Alege un tapet în culori precum roșu, albastru, vișiniu, verde sau chiar maro și aplică-l fie pe un perete întreg, fie doar pe o porțiune. Pune apoi o comodă într-o culoare neutră și voila! încăperea are mult-dorita pată de culoare. Iată modelele recomandate de noi. Aceastea sunt lavabile sau superlavabile și rezistente.

3. Miminalismul și romantismul fac casă bună

Dormitorul este poate cea mai importantă cameră a unei locuinței. Este un spațiu intim, rezervat doar anumitor persoane și este de asemenea, spațiul în care dormim, unde ne reîncărcăm cu energie pentru ziua care urmează. De aceea, modul în care îl amenajăm este foarte, foarte important. Un dormitor aglomerat, dezordonat, în culori tari nu favorizează somnul. Unul decorat în stil minimalist însă, unde ordinea este la ea acasă,  este ideal pentru somn. Însă nimeni nu vrea să intre în dormitorul său și să se simtă ca în spital, adică un mediu steril, alb, fără personalitate.

De aceea, recomandarea noastră este să îmbinați stilul minimalist cu modelele de tapet din Colecția Romantic 2019 de la Axelen. În culori diafane, luminoase, modelele recomandate de noi dau un aer sofisticat oricărui dormitor. Iată recomandările noastre:

Tapet de stoc Romantic 2019

Modelele sunt superlavabile și rezistente la șocuri și zgârieturi.

Nu uitați, minimalismul se caracterizează prin linii clare, suprafețe dure, absența ornamentelor și accesoriilor și mobilierului jos. Însă, mai mult decât atât minimalismul s-a impus ca fiind și un stil de viață, care urmărește eliminarea a tot ceea ce este de prisos în viețile noastre pentru a ajunge la lucrurile cu adevărat semnificative. Iar unul dintre principiile de bază ale minimalismului este folosirea materialelor de calitate! Modelele de tapet comercializate de Axelen îndeplinesc acest criteriu al calității. Majoritatea modelelor sunt lavabile sau superlavabile, rezistente la șocuri și zgârieturi și ușor de îndepărtat în cazul în care doriți să schimbați mai târziu modelul de tapet cu un altul. Axelen are o gamă largă de modele de tapet, care vor fi cu siguranță pe gustul dumneavoastră.

 

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu