Iată cât de ușor se montează și se repară tapetul cu țesătură din fibră de sticlă

Avatar

Articol preluat de pe Blogul www.dianamihaila.ro

Sunt multe tipuri de tapet din care poți alege: tapet din hârtie sau vinil, fototapet, tapet care luminează noaptea, tapet pe care se poate desena cu cariocile… Tapetul cu țesătură din fibră de sticlă este însă cu totul special. Asta pentru că se montează ușor, se repară rapid fără a se vedea îmbinările și poate fi vopsit chiar și de 20 de ori păstrându-și textura.

Am scris un articol amplu despre acest tip de tapet pe care îl găsiți la Axelen. Am să mai punctez însă câteva aspecte pe care le-am aflat între timp:

 • este recomandat pentru consolidarea pereților și tavanelor deoarece previne apariția crăpăturilor și le acoperă pe cele existente. Totodată creşte rezistența mecanică a peretelui cu 40% și acoperă zgârieturile de la 1.4 mm la 3 mm în conformitate cu EN ISO.
 • este de 10 ori mai rezistent la impact decât tapetul din celuloză sau PVC.
 • este igienic și rezistent la abraziune şi spălare.
 • în combinație cu vopseaua pe bază de latex se obţine un strat rezistent la frecare, spălare, curățare și dezinfectare, ceea ce îl face potrivit pentru spitale, restaurante, hoteluri.
 • materialele, procesul de producţie, produsul final şi deşeurile au un efect neutru asupra sănătăţii şi a mediului înconjurător, deoarece nu conțin substanţe dăunătoare (conform CE bazat pe EN 15102: 2007+A1: 2011).
 • este certificat OekoTEX, Standard 100 Clasa I – standard cerut la fabricarea îmbrăcămintei pentru copii.
 • este rezistent la foc cu certificare Bs1 d0, cf EN 135011, nu întreține arderea, nu emite gaze toxice, nu picură.
 • fără elemente cancerigene și alergeni, aduce îmbunătăţiri aerului din încăpere, lasând pereţii să respire.

Tapetul cu țesătură din fibră de sticlă Systexx este disponibil în trei categorii: Premium, Comfort și Active.

Systexx Premium a fost creat de multipremiatul arhitect Hadi Teherani (cunoscut, printre altele, pentru ”Turnuri de dans”, din Hamburg și ”Case cu macara”, din Köln). Acesta a dezvoltat șase modele, care pe lângă funcționalitate, au și un efect decorativ accentuat, oferind camerei un aspect distinct și elegant. Textura expresivă adaugă o a treia dimensiune produsului.

Systexx Comfort conferă un aspect rafinat și se aplică ușor datorită tehnologiei Aqua ce conferă o economie de 40% din timpul și costul de aplicare, nefiind necesar adeziv. Aproape toate produsele din această grupă sunt disponibile cu un finisaj de prepigmentate, cu pigmenți de culoare albă, ceea ce impune aplicarea unui singur strat de vopsea după montare.

SYSTEXX Active este destinat utilizărilor complexe (de exemplu: pentru clădiri vechi, cu pereți crăpați, școli sau clădiri de birouri care au nevoie de o acustică specială), asta datorită caracteristicilor suplimentare pe care le are. Sortimentul este disponibil în mai multe variante. Iată trei dintre cele mai interesante: Acoustherm, Magnetic șiWhiteboard.

 1. Systexx Active Acoustherm reduce considerabil reverberațiile, absoarbe undele sonore și încetinește fluxul de căldură în zidărie. Acest lucru ajută la îmbunătățirea acustică a camerelor zgomotoase și la economisirea de energie, fiind recomandat în săli de conferință, evenimente sau restaurante. Materialul are doar 3,0 mm grosime.
 2. Systexx Active Magnetic are un strat magnetic aplicat pe spate, ceea ce îi conferă un efect de aderență pe partea din față. În felul acesta se obține un perete magnetic, foarte practic în sălile de conferință.
 3. Systexx Whiteboard Active, folosit împreună cu SYSTEXX Active M22 și M39, devine o tablă pe care se poate scrie cu marker și șterge apoi cu bureți speciali. Procesul poate fi repetat la nesfârșit, la fel ca pe orice altă tablă de scris. Este ideal pentru școli sau săli de conferințe.

Acum ia-ți câteva momente să privești acest clip în care vezi cum se aplică tapetul cu țesătură din fibră de sticlă, cum se repară fără a face deranj, fără a lăsa urme și fără a întrerupe activitatea.  Demonstrația a fost realizată în cadrul unui workshop Axelen la care am participat și unde, la final, am aplicat și eu o foaie de tapet aproape la fel de ușor ca un specialist. ?

 

Sursa: http://www.dianamihaila.ro/video-iata-cate-de-usor-se-monteaza-si-se-repara-tapetul-cu-tesatura-din-fibra-de-sticla/

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu