Foliile de protecție solară – confort termic și protecție UV

Avatar

Ce sunt foliile de protecție solară și care sunt domeniile de utilizare  ?

Avantajele foliilor de protecție solară | Tipuri de folii de protecție

| Ce sunt foliile de protecție solară și cate sunt domeniile de utilizare?

BRUXSAFOL AX-20 FOLIE PENTRU PROTECTIE SOLARA ARGINTIU INCHIS CU APLICARE  PE EXTERIOR - BRUXSAFOL

Folosite atât pentru a limita pierderea de căldură din interior, cât și pentru a menține răcoarea pe timp de vară, foliile de protecție solară sunt o investiție pe termen lung care aduce numeroase avantaje. Practic folia constă într-o peliculă transparentă și subțire care se aplică pe suprafața ferestrelor cu scopul de a reduce radiațiile UV și de a oferi o izolare termică mai bună. Este fabricată din materiale speciale, un film poliesteric alcătuit din două straturi, dintre care unul are acoperire metalică prin sputerizare cu aluminiu. Rezultatul este că radiația solară totală care este redusă în sticlă este de 79%.

Folia de protecție solară pentru geamuri este recomandată în orice încăpere care primește o cantitate mare de lumină solară, în special în timpul verii sau permanent  în zonele cu climă caldă. În general, această folie este utilizată în clădiri de birouri, magazine, locuințe, mașini, acolo unde razele solare pot duce la creșterea temperaturii interioare, disconfort sau decolorarea obiectelor interioare.

De asemenea, folia de protecție solară poate fi utilă și în cazul în care geamurile sunt amplasate într-o zonă expusă la soare pentru o perioadă îndelungată, precum fațadele clădirilor orientate spre sud, est sau vest. În plus, poate fi recomandată în zonele cu niveluri ridicate de radiații UV, care pot fi dăunătoare pentru piele și ochi.

| Avantajele foliilor de protecție solară

Bruxsafol XH 22 hc Selektiv - Folie de protectie solara selectiva

Folia de protecție solară este genul de ajutor simplu și rapid, dar care aduce foarte multe beneficii. Montarea ei pe sticlă este ușor de făcut și nu necesită pregătire specială. Acest lucru nu doar că nu generează alte costuri pentru client, dar îi permite și îndepărtarea ei cu succes după ce perioada cu temperaturi ridicate a crescut, în cazul foliilor electrostatice.  Cel mai important aspect pro montare și utilizare de folie de protecție este reducerea costurilor cu climatizarea si asigurarea confortului termic. Datorită faptului că transferul termic este redus, va fi nevoie de mai puțină energie consumată pentru a răci un anumit spațiu în timpul verii. Un alt aspect este reprezentat de protejarea obiectelor din interior, care pot suferi modificări iremediabile în prezența razelor ultraviolete  ridicate sau a unei lumini prea puternice.

Folia de protecție reduce și strălucirea pe care o produc geamurile atunci când sunt expuse în mod direct la lumina solară, reducându-se considerabil disconfortul pe care îl poți resimți la nivelul ochilor.

Unul dintre beneficiile semnificative al foliilor de protecție solară este acela de a diminua efectul razelor ultraviolete și de a bloca radiațiile UV atât de dăunătoare, protejând pielea și ochii de consecințele nedorite. De la arsuri solare, la îmbătrânirea prematură a pielii, dezvoltarea unor afecțiuni oculare și chiar boli mai grave precum cancerul, radiațiile UV sunt responsabile pentru o mulțime de probleme de sănătate.

Dincolo de aspectele practice, folia de protecție are și avantaje de ordin estetic și poate schimba aspectul geamurilor și cel general al clădirii. Mai mult, este un produs versatil potrivit nu doar în sezonul cald, ci și pe timp de iarnă, atunci când efectul este unul opus  – acela de a menține căldura în încăpere, reducând pierderile și implicit cheltuielile.

| Tipuri de folii de protecție

La Axelen, comercializăm două tipuri de folii de protecție solară:  gama Bruxsafol, o marcă de folie profesională de protecție solară pentru sticlă, care se montează numai cu montatori profesioniști și D-c-fix,  pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui client. În funcție de domeniul de utilizare, foliile Bruxsafol se pot aplica în interiorul și în exteriorul clădirilor, iar foliile D-c-fix se aplică numai în interiorul clădirilor. Foliile Bruxsafol sunt folii autoadezive, iar cele D-c-fix sunt atât autoadezive, cât și electrostatice.

Diferența este că folia de protecție autoadezivă are un strat aderent pe o parte a foliei, ceea ce permite lipirea acesteia pe suprafața geamului, în timp ce folia de protecție electrostatică are pe partea suport o incărcătură electro statică, ce îi conferă aderență pe sticlă. Acest tip de folie poate fi montat și îndepărtat cu ușurință, spre exemplu dacă într-o anumită perioadă a anului clientul consideră că nu mai este necesară prezența ei.

Folia de protecție solară este disponibilă în diferite grade de intensitate a opacității, de la o transparență aproape completă până la o opacitate aproape totală. Acest lucru le permite utilizatorilor să aleagă gradul de protecție solară și pe care și-l doresc. Cu cât folia are un aspect mai metalizat și mai închis la culoare, cu atât protecția solară oferită este mai ridicată, chiar dacă luminozitatea încăperii va fi diminuată.

Este important însă de menționat că, deși folia de protecție solară poate ajuta la reducerea transferului de căldură, nu poate elimina complet problema supraîncălzirii unei camere, prin urmare, trebuie adăugate și alte măsuri de răcire pentru a obține un efect maxim. Oricând ai nevoie de sfaturi de la specialiști, echipa noastră te așteaptă cu consultanță, recomandări și expertiză pentru a aduce în casa ta elementele moderne de care ai nevoie. Acest tip de folii de protecție pentru geamuri sunt durabile și oferă protecție împotriva razelor UV, îmbunătățesc izolarea termică a clădirii și pot oferi mai multă intimitate.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu