De cate role de tapet ai nevoie pentru a-ti renova locuinta?

Avatar

Atunci când te gândești la o renovare majoră în locuința ta, estimarea bugetului și a materialelor folosite devin o provocare întrucât de cele mai multe ori “socoteala” inițială va fi depășită de cea finală. Te recunoști în acest scenariu?
Folosirea tapetului a devenit tot mai frecventă în proiectele de amenajare actuale, fiind nu doar o alegere a designerului de interior, ci și a proprietarul. Dar dacă ești nou în lumea tapetului, vă întrebați probabil: Care este cel mai bun mod de a selecta din modele aparent nesfârșite pentru a vă exprima cel mai bine individualitatea? Și odată ce ai ales, de câte role ai nevoie pentru locuința ta?

Așadar, ne-am propus să vă prezentăm câteva idei despre cum poți realiza o renovare a pereților casei tale cu bugete în care să te încadrezi. Îți prezentam aici câteva idei despre dilema de a folosi tapet sau vopsea pentru pereții tăi.

Colecția Nova, Zambaiti Parati

Alege tapetul potrivit pentru fiecare cameră

Mai întâi trebuie să îți pui întrebarea, pentru ce este folosită camera? Luând în considerare utilizarea camerei vei putea alege tapetul potrivit și stabili un buget corect. În camera unui copil/adolescent poate nu vei opta pentru un tapet pe suport de hârtie, care este mai ușor deteriorat, însă probabil vei face asta pentru un dormitor, de exemplu.

Pentru o durabilitate maximă, poți alege modele de tapet din vinil, care sunt cele mai versatile și mai potrivite ca design și funcționalitate stilului de viață contemporan, fiind excelente atât pentru zonele cu trafic ridicat, cât și pentru cele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile și bucătăriile. Această opțiune este accesibilă și din punct de vedere al costurilor.

Pentru un perete ai avea nevoie de minim 3 role de tapet, aici îți spuneam cum se calculează exact necesarul de tapet dintr-o cameră, în funcție de dimensiune și alți factori specifici.

Dacă însă nu vrei să investești prea mult în renovarea pereților și ai dori să acoperi un singur perete, din living, de exemplu, atunci alege un model îndrăzneț pentru a evidenția acea cameră. Producătorii de tapet au creat panelurile, comercializate de obicei în seturi de câte 2 bucăți, aplicate de obicei pe mijlocul unui perete.

Colecția Pip 3, Eijffinger

Pe lângă amenajarea cu tapet a livingului și dormitoarelor, îți recomandăm să iei în considerare aplicarea acestuia și în zone delicate, cum ar fi holurile, băile și bucătăria. În acest caz se utilizează tapetul superlavabil și tapetul din fibră de sticlă care îmbină în mod ideal aspectul cu funcționalitatea. Într-un articol anterior îți prezentam și variantele aplicării unui tapet chiar și pe podeaua din baie. Recitește-l aici.

Colecția Masterpiece, Eijffinger

Provocarea ta în cazul amenajării pereților ar fi prin urmare să nu achiziționezi nici prea puțin tapet, dar nici prea mult. Pentru aceasta trebuie să ții cont de golurile de la ferestre și uși care trebuie scăzute din calculul tău iar în cazul în care ai ales un tapet cu model, care trebuie potrivit pentru a crea modelul final, va trebui să crești cu până la 30% cantitatea necesară, în funcție de repetitivitatea specificată pentru modelul respectiv.

Colecția Barbara, Rasch

Pentru a completa fișa de costuri, nu uita să adaugi adezivul necesar pentru aplicarea tapetului, manopera (dacă este cazul) dar și elementele decorative care vor completa vizual proiectul (baghete, plinte, rozete).

Colecția Carmen, Eijffinger

Spor la decorat!

Vino în oricare dintre showroom-urile noastre și cere informații suplimentare de la specialiștii noștri.

 

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu