Cum se reflectă prețul în tapet

Avatar

Îți renovezi casa și ai ales să-ți decorezi pereții cu tapet? Ești în căutarea unui finisaj de lux și texturat sau preferi o soluție rapidă și ușoară? În ceea ce privește alegerea tapetului, pe lângă modele, culori și texturi, mai există o caracteristică importantă, tipul materialului. Acest criteriu este important, deoarece prețul tapetului diferă în funcție de tipul materialului  pentru care optezi, care poate fi hartie duplex, vinil, textil.

Tapetul de hârtie

Hârtia este unul dintre cele mai cunoscute, accesibile și folosite materiale pentru decorarea casei, fie că vorbim de decorarea mobilierului sau de amenajarea pereților. Tapetul pe suport de hârtie este fabricat din două straturi, și anume, suportul ce constituie baza și stratul superior imprimat. Avantajele acestui suport sunt prețul accesibil și durabilitatea medie, în cazul în care doriți să-l înlocuiți după o vreme. De asemenea, este perfect pentru camerele copiilor, fiind ușor de întreținut cu ajutorul unei cârpe uscate.

Tapetul vinilic

Acest tip de material este popular datorită durabilității foarte ridicate și a întreținerii ușoare. Stratul suport este acoperit cu PVC, iar calitatea și durabilitatea tapetului este determinată tocmai de stratul de vinil aplicat. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât tapetul va fi mai rezistent.  Acest tip de tapet se aplica pe peretele finisat. Alte avantaje incontestabile ale tapetului vinilic sunt prețul accesibil și rezistența culorii.

Tapetul vinilic pe suport vlies

Această variantă de tapet e nou apărută pe piață, dar cu toate acestea a intrat rapid în topul preferințelor oamenilor datorită caracteristicilor remarcabile pe care le deține. Vă oferim modele florale, în culori pastalate, care aduc liniște în orice cămin. Principalele sale avantaje sunt suportul special care lasă peretele să respire . In cazul aplicarii pe un perete curat, reduce riscul de condens sau mucegai. Totodată, tapetul rămâne dimensional stabil după aplicarea corecta pe perete, nu se formează goluri la aplicare, se îndepărează ușor și este rezistent la lumină. Adezivul este aplicat doar pe perete și se îndepărtează uniform și complet prin  tamponare umeda cu o solutie de indepartat tapetul sau stripare uscata. Este potrivit pentru toate camerele, fiind fabricat din fibre nețesute (celuloză) și fibre sintetice (vinil), iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Tapet zugravibil

Pentru unii oameni durabilitatea tapetului poate fi o problemă. Desenele și modelele alese  cu ani în urmă nu se mai potrivesc cu un decor modern. De aceea, proprietarii care doresc să schimbe aspectul casei lor, din când în când, optează pentru vopsea, care este mai ieftină și poate fi schimbată mai des. O cameră poate fi transformată instantaneu prin aplicarea unor vopsele în culori plăcute. Tapetul zugravibil îți permite să alegi o culoare care te definește, întrucât stratul exterior poate fi vopsit de până la 10 ori.

Tapet firba de sticla

Tapet fibra de sticla. Vezi pe site mai multe modele.

Tapet din fibră textilă

Unul dintre cele mai căutate tapete este cu siguranță cel din fibră textilă. Calitatea acestui tip de tapet conferă o senzație de confort, fericire, bunăstare. Modelele realizate din fire de vâscoză și poliester aduc o notă de eleganță în orice încăpere precum camere de hotel, restaurante, cluburi, livinguri și dormitoare. Stratul suport este de hârtie sau vlies, iar suprafața exterioară este acoperită cu fibre textile. Tapetul din fibră textilă a fost la mare căutare timp de secole, fiind întâlnit cel mai adesea în casele aristocraților. Nici în ziua de astăzi nu este cel mai accesibil tip de tapet, dar odată ce îl vei avea pe pereții casei tale, te vei convinge că a meritat investiția.

Așadar, tipul de suport, structura si compozitia materialului reprezintă un criteriu important atunci când vrei să achiziționezi tapet pentru locuința ta și trebuie să acorzi atenție oricărui detaliu pentru ca rezultatul să fie cel pe care îl aștepți.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu