Culorile anului 2021 în amenajările interioare

Avatar

“Lumina de la capătul tunelului”

Pentru a doua oară în 22 de ani, Institutul Pantone Color a ales două culori ale anului: PANTONE® 17-5104 Ultimate Grey, o nuanță liniștitoare care amintește de fundațiile stabile de beton și PANTONE 13-0647 Iluminant, un galben strălucitor care evocă soarele cald și bucurie.

Decizia institutului de a numi două nuanțe aparent fără legătură, pentru a reprezenta culoarea colectivă a anului 2021 este un răspuns la anul și momentele actuale pe care le trăim cu toții. Aceste culori, descrise de institut ca „o căsătorie de culoare care transmite un mesaj de putere și speranță, atât durabilă cât și de înălțătoare”, au fiecare un scop specific. „Fiecare dintre ele are propriul său aspect emoțional, griul fiind cel mai solid, fundamentul practic de care avem nevoie, iar galbenul este despre speranță, soare și voie bună”, a declarat pentru revista Time, Leatrice Eiseman, director executiv al institutului.

Pantone spune că duo-ul de culoare galben și gri pentru 2021 poartă „un mesaj de forță și speranță” pentru noul an și nu numai: „Ele comunică o înțelegere mai profundă a importanței relațiilor și a nevoi noastre unul de celălalt. Unirea acestor două culori diferite vorbește despre puterea și optimismul care rezultă din unirea diferitelor ingrediente. ”

Cele două culori – împreună – sunt o dovadă a modurilor în care ne-am alăturat ca prieteni, familie și vecini pentru a ne întări comunitățile în contextul crizei actuale. Ele stau să ne amintească de importanța relațiilor noastre, a sistemelor de sprijin și a muncii colective. „Este nevoie să ne simțim încurajați și înălțați, acest lucru este esențial pentru spiritul uman”.

„Nicio culoare nu poate trece peste sensul momentului”, a declarat pentru New York Times vicepreședintele Pantone Color Institute, Laurie Pressman. Această asociere este menită să simbolizeze „lumina de la capătul tunelului”, o nevoie de unire, „sprijin emoțional și speranță”, a spus Pressman.

PANTONE 13-0647 Iluminant

Faceți cunoștință cu galbenul iluminant, strălucitor și vesel, care vibrează a vioiciune. Este umbra caldă a zilelor însorite, a florilor strălucitoare și a speranței binevenite, a noilor începuturi – un nou capitol, un nou an sau o nouă perspectivă.

PANTONE 17-5104 Gri Suprem

Gri suprem (Ultimate Grey), solid și de încredere, construiește o bază fermă de calm și securitate. Este culoarea păturilor calde, a puloverelor preferate și a elementelor naturale al căror aspect degradat evidențiază abilitatea de a rezista testului timpului. Această nuanță de gri asigură liniște, încurajând sentimentele de calm, stabilitate și rezistență.

Atunci când sunt utilizate împreună, creează un contrast vizibil ridicat și combinația în sine face o declarație puternică. Galbenul punctat de o notă de gri suprem, transmite un mesaj de spirit și de forță, în timp ce reversul adaugă luminozitate unui aspect aparent monoton.

Alegerea unui tapet galben este un mesaj călduros și primitor atunci când este susținut de griul solid și de încredere în celelalte elemente de design interior. Sunt o pereche excelentă pentru orice tip de amenajare interioară și se scot în evidență una pe cealaltă.

După un an în care distanțarea socială, importanța conexiunii este în prim-planul minții multor oameni. Potrivit lui Laurie Pressman, vicepreședinte al institutului, această nevoie esențială de relații se reflectă în decizia Pantone de a selecta două culori în acest an, lucru care s-a făcut o singură dată înainte (în 2016, când institutul a ales Rose Quartz și Serenity).

“Ceva care a fost evident în mod general este cât de mult avem nevoie unul de celălalt, că aceste conexiuni cu ceilalți ne-au dat putere și forță, precum și speranța și perspectivele pozitive care sunt esențiale pentru a merge mai departe”, a spus ea. „Prin alegerea a două culori independente, acest lucru ne-a ajutat să transmitem subliminal acest mesaj.”

Combinația ideală pentru orice birou, indiferent dacă este acasă sau într-un spațiu comercial, cu Gri-ul care oferă fundația fermă pentru iluminare și un Galben vibrant care mărește gradul de conștientizare și îmbunătățește intuiția, iluminând calea către curiozitatea intelectuală, originalitate și inventivitate.

Dar obiectivul în selectarea culorii anului rămâne același ca în anii trecuți: reflectarea culturii momentului în care trăim. Culorile din 2021 se simt complet potrivite în timp ce ne pregătim să întâmpinăm un nou an plin de posibilități: pentru ca lumea să se deschidă din nou, pentru o revenire la o anumită senzație de normalitate – și șansa de a ne conecta.

„Știm că trăim într-un timp neobișnuit”, a spus Pressman. „Fie că este vorba de pandemie sau de răscoale din întreaga lume, încercăm să ne imaginăm viitorul pe măsură ce trecem prin acest moment foarte diferit.”

Cele două culori independente evidențiază modul în care elemente diferite se reunesc pentru a se susține reciproc, exprimă cel mai bine starea de spirit pentru Pantone Culoarea anului 2021. Practic și solid, dar în același timp încălzitor și optimist, uniunea PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Iluminarea este una de forță și pozitivitate. Este o poveste de culoare care încapsulează sentimente mai profunde de gândire cu promisiunea a ceva însorit și prietenos.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu