Case de vis: Pereții din sticlă și protecția UV

Axelen

Când răsfoiești paginile unei reviste de amenajări interioare, nu poți să nu remarci aerul modern al caselor cu pereți din sticlă. Stilate, cu linii geometrice, foarte luminoase.
O astfel de locuință e conectată cu natura și lasă neîngrădit accesul la priveliște sau deschide casa către curtea interioară.

Inspirație pentru amenajarea unei case cu pereți din sticlă

Dacă te tentează perspectiva unei case cu suprafață vitrată generoasă, avem câteva idei care să te inspire la integrarea sticlei în arhitectura locuinței tale.

Dormitor cu priveliște

sursa foto: Decoist.com

Living cu acces la piscină

sursa foto: Decoist.com

Tradițional și modern

Photo by Kitchen Architecture

Spațiu de zi în inima vegetației

Photo by Dlux Images

Dining conectat cu locul de luat masa din gradină

Photo by Kitchen Architecture

Acces multiplu la curtea interioară

Photo by Klopf Architecture

Casele cu geamuri mari de sticlă: plusuri și minusuri

Casele cu ferestre mari valorifică din plin lumina naturală de la răsărit și până la apus. Iar acest lucru se reflectă inclusiv în dispoziția emoțională a locatarilor, arată studiile!
Atmosfera din locuință este mai primitoare, mai aerisită, iar detaliile amenajărilor sunt mai bine puse în evidență. Impresia generală pe care sticla o imprimă e a unui spațiu sofisticat, ce îmbie la relaxare și conexiuni sociale.
Pereții din sticlă sunt o opțiune bună în spațiile mici, pentru că oferă o binevenită deschidere a spațiului.

Dezavantaje? O casă cu pereți mari din sticlă „nu are nimic de ascuns” și poate fi expusă, în funcție de poziționare, privirilor trecătorilor.
În funcție de orientarea geografică a locuinței, pereții din sticlă pot fi foarte expuși razelor soarelui.
În asemenea condiții, apare nedoritul efect de seră, iar obiectele din interior se decolorează în timp dacă razele cad direct pe suprafața din sticlă.

Vestea bună e că toate aceste neajunsuri pot fi rezolvate cu ajutorul foliilor de protecție care se aplică pe ferestrele și pereții din sticlă.

Soluții: foliile UV și foliile de protecție solară

Foliile UV și cele de protecție solară fac posibil compromisul dintre farmecul pereților din sticlă, confortul termic și nevoia de intimitate.
Iată recomandările noastre:

  • Folie de protectie UV D-C-fix – foarte eficientă împotriva luminii puternice – filtrează 99% din razele UV dăunătoare sănătății și împiedică decolorarea mobilierului. Pentru că este închisă la culoare, ferește locuința de privirile trecătorilor. Este o folie electrostatică (fără adeziv) ce se montează foarte simplu, cu ajutorul unui pulverizator de apă și al unei raclete.
  •            
  • Folie de protectie solară D-C-fix 5000 – filtrează radiațiile solare cu 45%, asigură o temperatură plăcută în locuință în timpul sezonului cald și reduce pierderile de căldură prin intermediul geamurilor pe timp de iarnă. Are un efect auriu de oglindă care reflectă razele soarelui și oferă intimitate. Are de asemenea montare electrostatică.

 

  •           
  • Folie de protecție solară D-C-fix 2000 – se aseamănă cu modelul anterior, oferind un efect argintiu de oglindă la exterior. Sporește confortul termic pe timpul verii și blochează până la 67% din radiațiile solare. Se montează cu adeziv; de aceea, recomandăm montajul de către o persoană specializată.
 •                

Pe lângă nevoia de intimitate și de protecție solară, dorința de a avea o casă cu pereți de sticlă vine și cu întrebări legate de siguranță.
Sunt casele vitrate mai vulnerabile la atacul hoților? Ce se întâmplă dacă se sparge un perete de sticlă?
Ei bine, rezistența sticlei poate fi îmbunătățită cu ajutorul altor folii multifuncționale.

Protecție solară și siguranță: foliile de securizare și antiefracție Bruxafol

Foliile de securizare și antiefracție măresc rezistența sticlei și încetinesc propagarea focului.

În cazul unei spargeri accidentale, bucățile de sticlă rămân prinse în folie, așa că riscul unei răniri e redus. Totodată, sunt dotate și cu un filtru UV foarte eficient (99%). Unele modele oferă, pe lângă factorul de siguranță și protecție antiradiații, și protecție termică.
Acest tip de folie este clar și transparent și nu răpește din aspectul estetic al sticlei.


Iată cum aceste folii pot transforma visul frumos unei case cu pereți din sticlă într-unul în egală măsură practic și eficient!

Axelen
Axelen

Lasa un comentariu