Beneficiile tapetului fibră de sticlă în finisarea pereților

Avatar

Finisarea pereților este deseori o provocare atunci când te afli în procesul de amenajare sau renovare a spațiului interior.

Într-un mic proiect de reamenajare a unui perete, echipa Axelen a surprins îndepărtarea și aplicarea unui nou tapet, pe un perete pe care a fost aplicat anterior tapetul din fibră de sticlă VP35.

Acest model de tapet din fibră de sticlă este folosit în finisarea tavanelor și a pereților, fiind o variantă economică de a le îmbunătăți aspectul și durabilitatea, deoarece este asemenea unei pânze fine, care oferă pereților o rezistență crescută la șocuri și zgârieturi.  

În cazul de mai jos, acesta a fost montat ca substrat înainte de aplicarea tapetului decorativ. Ce se poate observa este faptul că tapetul decorativ anterior se îndepărtează extrem de rapid atunci când substratul este un tapet din fibră de sticlă VP35, ceea ce reduce cu mult timpul acordat dezlipirii acestuia.

Vezi în acest VIDEO, cât de ușor se îndepărtează vechiul tapet de pe perete:

Peretele înainte de îndepărtarea tapetului decorativ:

Peretele după îndepărtarea tapetului decorativ vechi:

Și gata, peretele este pregătit pentru aplicarea noului tapet decorativ.

Aplicare:

Rezultatul final:

Tapetul folosit in amenajare face parte din colecția Light&Dark, Behang, cod INK7327

Folosind VP35 ca substrat în amenajările tale, poți aduce modificări pereților tăi rapid, curat și cu costuri de manoperă reduse.

Lucrarea de finisare a pereților cu tapet de fibră de sticlă VP35 se finalizează fie prin aplicarea unui tapet decorativ, fie prin vopsirea acestuia. Îți recomandăm să folosești vopsea de calitate, pe bază de latex pentru a obține un “sistem” care este superlavabil, rezistent la frecare și zgârieturi.

Datorită rezistenței extrem de ridicate la tensiunile care apar în interiorul pereților, tapetul Vitrulan poate preveni apariția crăpăturilor care se formează în clădirile noi și le camuflează pe cele din clădirile vechi.

Este un material anorganic care lasă peretele să respire și previne astfel apariția mucegaiului și a ciupercilor, asigurând un aer curat în încăpere și respectă normele de siguranță la incendii stabilite la nivel european. Tapetul din fibră de sticlă este perfect atât pentru spații rezidentiale, cât și pentru spitale (inclusiv săli de operație și holuri), clinici, hoteluri, restaurante (inclusiv bucătării și băi), spa-uri, spații de birouri. 

Vezi aici și alte modele.

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu