Când vine vorba de a renova sau reconfigura casa ta, planificarea este o necesitate, mai ales dacă spațiul de locuit este mic. Acestea trebuie să aibă personalitate și funcționalitate, să atragă atenția, să iasă din anonimat. Fie că dorești să îți creezi un loc practic sau intim, unde să fii inspirat sau un colț unde să poți citi, indiferent de ce încăpere dorești să amenajezi, fiecare metru pătrat merită atenția ta.
Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a maximiza un spațiu mic și a-l evidenția ca fiind mai mare și mai confortabil.
1. Alege decorațiuni și mobilier care nu sunt masive
Normele culturale și stilul de viață au evoluat până la punctul în care oamenii acordă prioritate spațiilor confortabile, multifuncționale, care permit coexistența activităților individuale și ale familiei. În ceea ce privește mobilierul și decorațiunile pentru un spațiu mic, primul instinct ar fi să renunțați la ele.
Din potrivă, recomandarea ar fi utilizarea unui mobilier simplu, dar cu gust, care să nu încarce și să fie în același timp și funcțional. Rezistă însă dorinței de a întinde toată mobila în sus pe pereți.

Colecția Timeless, Behang
Totodată, decorațiunile nu trebuie să fie piese mari, care vizual să acopere toată atmosfera creată și să sufoce. Pentru a da impresia de spațiu mai mare se pot folosi oglinzi care dau camerei efectul de prelungire. Îmbinat cu decorațiunile, impactul unui tapet geometric va atrage atenția, va crea diversiune și va da un look aparte încăperii.

Colecția Colorful, Behang

Colecția Satin Flowers, Zambaiti
Pentru cei pe care îi reprezintă arta, expunerea tablourilor în spații mici este dificil de realizat, însă o soluție practică ar fi utilizarea de paneluri de tapet inspirate din operele marilor artiști. Îți prezentam aici importanța artei pe pereți, cu un impact uriaș în procesul de finisare al unei locuințe cu adevărat unice și interesante.

Colecția Kandinsky, Jannelli&Volpi. Comanda online acest model de tapet.

Colecția Escher, Jannelli&Volpi
2. Lumina este esențială
Culorile întunecate tind să facă spațiile mici să pară și mai mici, sumbre și închise, de aceea trebuie creat un efect de lumină suplimentar, începând cu pereții.
Tapetul de culoare albă sau crem va deschide încăperea, mai ales atunci când prezența unor ferestre pentru a pătrunde lumina naturală este redusă.

Colecția Black & Light, Eijffinger

Colecția Elegantza 2020

Colecția Mini Me – Eijffinger
Folosește corpuri de iluminat de dimensiuni mici și diferite feluri, recomandăm lămpi și spoturi. Dacă ai o încăpere cu plafoane foarte joase, poți include totuși o zonă de relaxare însă mobilierul ales trebuie să aibă înălțime redusă.

Tapet colecția Deco Style, Rasch
3. Alege un obiect principal, de focus
Piesa centrală a camerei tale micuțe poate fi chiar unul dintre pereți, pe care să aplici un tapet curajos, plin de viață. Culorile strălucitoare, îndrăznețe și modelele complexe au un rol important în casele mici. Prea multe culori sau modele complicate pot fi copleșitoare într-un spațiu mic. Cu toate acestea, atunci când este ales cu grijă, un decor îndrăzneț, un mobilier de culoare strălucitoare, un covor modelat sau o piesă de artă veselă vor adăuga caracter camerei. În cele din urmă, culorile și temele care se leagă în întreaga casă pot reda ideea de continuitate, ajutând la încercarea ta de a încadra o inimă mare într-un spațiu mic.

Colecția Enso, Eijffinger

Colecția Vivid, Eijffinger. Comanda online.
4. Combină mai puține culori
Schemele de culori pot juca un rol fundamental în crearea atmosferei unei locuințe. Pereții și mobilierul în culori deschise aduc un aer proaspăt și spațios casei și aceeași regulă se aplică podelelor și plafoanelor, așa că păstrați culorile deschise și neutre pentru aceste zone de asemenea.
În general este ideal ca tema încăperii să nu fie construită pe maxim 4 culori principale. Însă în cazul spațiilor mici ar trebui folosite 2 culori principale iar restul să fie albe sau culori neutre (lemn).
Tapetele care imită un perete verde sau cele în culori pale sunt elemente bune de ales în acest tip de amenajare, îndeplinind toate condițiile expuse mai sus.

Colecția Elegantza 2020. Comanda online de aici.

Colecția Enso, Eijffinger
5. Joacă-te cu înălțimea camerei
Pentru a da înălțime camerei, puteți folosi un tapet în dungi care creează iluzia unor pereți. Dimensiunile contrastante ale dungilor distrag ochiul de la dimensiunea reală a camerei, făcând din acestea o alegere excelentă pentru spații mai mici.

Colecția Black&Light, Eijffinger

Colecția Black&Light, Eijffinger

Colecția Stripes, Eijffinger
O reamenajare reușită implică punerea în aplicare a cât mai multor idei propuse mai sus, însă ținând cont și de preferințele tale și ale familiei fără a neglija niciun detaliu, punând amprenta pe fiecare colțisor cu același respect. Nu lăsa nimic la voia întâmplării și creează-ți o casă de poveste.
Lasa un comentariu