3 idei pentru o renovare reușită, fără meșteri

Avatar

Orice renovare vine cu provocările ei, cel mai important lucru fiind să stabilești etapele de amenajare sau renovare și să estimezi corect bugetul necesar, pași esențiali pentru un proiect finalizat cu succes.

De-a lungul anilor ne-am specializat în tapet și amenajări interioare, de aceea dorim să îți prezentăm 3 idei pentru o renovare cu finisaje moderne, efect vizual crescut și garanție pe termen lung a lucrărilor.

1  Începe prin a alege materialele potrivite pentru amenajarea ta

Fie că lucrezi în colaborare cu designeri specializați sau ai propriile idei despre cum ai vrea să arate locuința ta, trebuie să știi că alegerea materialelor potrivite vor face diferența la final și pe termen lung. Așadar încearcă să fii cât mai informat în privința acestora.

Făcând aici referire mai ales la pereți, venim cu recomandarea de a îi acoperi cu tapet din fibră de sticlă, o soluție recentă în domeniul amenajărilor interioare. Acest tapet este recomandat pentru aplicarea unei culori sau a unui tapet decorativ și are capacitatea de a acoperi crăpături, rezultatul fiind un perete perfect neted.

Tapetul din țesătură din fibră de sticlă Systexx poate fi aplicat cu foarte mare ușurință, fără ca îmbinările să fie vizibile și are numeroase avantaje pentru casa și sănătatea ta. Rezistent la minimum 4000 de cicluri de curățare, acest tapet se montează pe diferite suprafețe (ghips, rigips, plăci OSB, aglomerate sau fibrolemnoase, lemn, suprafețe din oțel) și are beneficii multiple:

 • montajul pot sa îl faci chiar tu datorită tehnologiei Aqua Quick (adezivul care se află aplicat pe partea din spate a tapetului se activează în contact cu apa) – vezi video
 • este rezistent la foc
 • permite vaporilor de apă să circule
 • nu provoacă alergii
 • permite 10 cicluri de vopsire, fiecare cu câte 2 straturi de vopsea
 • nu se dilată și nu se contractă, fiind astfel un substrat ideal chiar și pentru montarea unui tapet decorativ
 • are deja aplicat un strat de vopsea albă cu pigmenți de cea mai înaltă calitate, astfel că mai este necesar doar un singur strat de vopsea – așadar consumul de vopsea este redus

Eficiența în renovarea ta atunci când alegi să lucrezi cu tapetul Systexx se vede în următoarele rezultate:

 • Activitatea poate continua în timpul renovării (fără praf, fără mizerie, fără timpi prelungiți de uscare)
 • Netezirea vizuală a peretelui inegal (tapetul acoperă imperfecțiunile și unele crăpături, făcându-l neted și pregătit pentru stratul final de vopsea)
 • Economisești până la 40% din timp și bani, datorită eliminării costurilor cu adezivul, gletul, vopseaua și manopera
 • Poate fi montat ușor, cu puțină îndemânare, adezivul aplicat pe spate face priză rapidă cu peretele după ce a intrat în contact cu apa.

2   Amenajarea băii și a bucătăriei este acum mai simplă

Încăperile care implică cele mai mari costuri de amenajare și au cele mai multe provocări sunt baia și bucătăria, locuri cu umezeală ridicată sau slab aerisite, unde toate finisajele trebuie făcute corespunzător.

Din colaborarea între Inkiostro Bianco și Mapei  a fost lansat un tapet funcțional revoluționar cu două calități: decorativă și protecție apă, care adaugă industriei un material nou EQ Dekor. Acesta are o structură din țesătură bidirecțională din fibră de sticlă cu multă stabilitate, eficiență și flexibilitate ridicată față de tapetul tradițional.

Datorită rezistenței sale extraordinare la uzură, este potrivit pentru instalarea în încăperi predispuse la umezeală și stropi, precum și în zonele cu trafic intens, precum podelele bucătăriei și a băii.


EQ Dekor este un produs certificat cu clasa de rezistență la foc B-s1d0, care oferă caracteristici tehnice ridicate care permit instalarea pe suprafețe care până acum nu ar fi fost potrivite aplicării pe tapet. Câteva exemple sunt: ​​pereții din interiorul dușului, peretele de deasupra chiuvetei din bucătărie, precum și podelele rezidențiale și cu trafic ridicat.

Tapetul Inkiostro Bianco provine din procese de brainstorming, care îmbină capacitatea de a satisface cerințele clienților cu stilul producătorului și cu pasiunea pentru design. Rezultatul acestor colecții include creații exclusive care răspund la solicitările de personalizare colectate de-a lungul anilor. Imaginile ambientale pe care Inkiostro Bianco le oferă acum clienților sunt create astfel încât toată lumea să poată fi inspirată și să călătorească cu mintea spre lumi neexplorate, evocate de fiecare design.

Cel mai mare avantaj în utilizarea tapetului pe pereții bailor sau a bucătăriei este că vei putea să schimbi decorul ușor și rapid, fără a-ți transforma casa în șantier.

3   Tapet în locuri surprinzătoare

Dacă te­-ai hotarat să schimbi gresia în baie sau bucătărie, află că acum le poți înlocui cu tapet. Da, tapet decorativ creat din același material special, EQ • Dekor. Versatilitatea combinată cu potențialul decorativ al acestui material deschide noi posibilități pentru proiectele pe aceste suprafețe.

Acest sistem, format din tapet decorativ din fibră de sticlă, adeziv Mapei și material de finisare (lac), aplicat corect face tapetul complet impermeabil. Din acest motiv, produsul este potrivit pentru aplicarea pe suprafețe care intră în contact direct sau indirect cu apă sau vapori de apă.

Alegerea elementelor potrivite pentru podea și pereți, crearea de efecte grafice dinamice între duș și pereții băii, sau chiar exteriorul unei clădiri sunt doar câteva dintre opțiunile infinite pe care le poți realiza folosind acest tip de tapet.

Așadar, fă cele mai bune alegeri pentru casa ta, apelează cu încredere la sfaturile noastre pentru o renovare fără griji. Contactează-ne!

Avatar
Axelen Axelen

Lasa un comentariu